English version
 
 


 
Een bedrijf dat opereert op de grenzen van het µ-gebied moet uiteraard de beschikking hebben over passende controlemiddelen. De centrale meetkamer is dan ook uitgerust met diverse hoogwaardige meetapparaten, waaronder een Perthometer (een contourmeter, inclusief ruwheidsmeter) van Mahr en een rondheidstester. Tot de pronkstukken behoort een DeMeet 400 optisch/mechanische taster voor het volautomatisch en computergestuurd uitvoeren van 3D metingen.

Overigens wordt de basis voor een optimale nauwkeurigheid en productkwaliteit gelegd in de werkplaats. Qua nauwkeurigheid doet het merendeel van de bewerkingsmachines niet onder voor de meetmachines en dat vormt de beste garantie voor een optimaal eindresultaat. Bovendien beschikken de operators aan de machine over meettasters met meetnauwkeurigheden van ± 0,3 µm om al tijdens het productieproces zelf de kwaliteit te bewaken en om de procesparameters eventueel bij te kunnen sturen.
 
Voor opdrachtgevers worden de afgeleverde producten naar wens begeleid door een volledig meetrapport, zodat telkens een betrouwbaar beeld bestaat van de kwaliteit van een afgeleverde zending. Het maakt het ook mogelijk om eventuele calamiteiten in een later stadium snel en doelgericht te kunnen traceren.

Meetprocedures worden altijd zorgvuldig afgestemd met de klant. Zeker wanneer het gaat om toleranties in de orde van grootte van ±1 µm is het van het grootste belang om zeker te weten dat dezelfde zaken onder dezelfde condities worden gemeten om misverstanden uit te sluiten.


Bekijk een kort filmpje van een meting

 
Overzicht machinepark
Om aan de bijzondere eisen qua nauwkeurigheid en productformaat te kunnen voldoen beschikt Normex over een adequaat machinepark. Bekijk hier de verschillende machines.
 
Verschillende producten
Bekijk hier enkele voorbeelden van een aantal producten zoals die door Normex Medical het afgelopen jaar zijn gerealiseerd voor haar opdrachtgevers.
.
Download de Normex folder in .PDF formaat
De folder van Normex is ook te downloaden. Het formaat van de folder is 1 mb en is te openen met Acrobat reader. Zo kunt u nodig de folder zelf afdrukken.Niets van deze site mag zonder toestemming vooraf worden gebruik door derden.

Normex is een geregistreerde naam. Copyright © Normex Fijn Mechanische Industrie B.V. | Normex Medical B.V.